Het werk in Gent

Ook in Gent blijf ik uiteraard actief. Enkele zaken die mij lokaal nauw aan het hart liggen zijn groene mobiliteit in Gent en de voorziening van dierenbegraafplaatsen. Ik deed voor beiden dan ook een oproep aan de bevoegde schepenen.

Groendaken op bushokjes

Ik was niet zo lang geleden in Utrecht, een stad die heel vergelijkbaar is met Gent. Het is ongeveer even groot en het is ook een universiteitsstad. Zij zetten heel grote stappen vooruit op vlak van groene mobiliteit en ik zag dat 300 van hun schuilhuisjes een groendak hadden. Ik vroeg de schepen van Mobiliteit of hij ervoor te vinden was om zo’n groendaken op Gentse bushokjes te plaatsen. Naar aanleiding van mijn vraag gaat de stad bekijken of ze haar bushokjes een groendak kan geven. De schepen zal starten met 2 exemplaren als proefproject: op de Brugsesteenweg, ter hoogte van de Isegrimstraat, en één op het Drongenplein!

Dit zal onze mooie stad ongetwijfeld nog mooier maken, en zal bovendien goed zijn voor verkoeling bij hitte, schonere lucht en het  absorberen van regenwater.

Een begraafplaats voor je dier

Wat mij ook enorm blij maakte is dat schepen Heyse een dierenbegraafplaats zal inrichten. Ik stelde reeds enkele jaren geleden de vraag om dit te doen. Het lijkt misschien slechts een bijkomstigheid, maar een huisdier is een onderdeel van een gezin. Wanneer dat dier dan sterft, doet dat echt pijn. Een plek om naartoe te gaan om te rouwen, kan die pijn dan verzachten. Daarenboven valt de beschaving van onze samenleving te meten aan de wijze waarop we omgaan met dieren.

Terug naar nieuwsbrief