Waanzinnig bezorgd over besparingen cultuur

 

Tijdens de commissie Cultuur van 14 november 2019 lichtte Minister-president Jambon zijn beleidsnota Cultuur toe. Na de eerste heftige reacties op de besparingen werd deze bespreking uiteraard met argusogen bekeken. In het bijzonder ging het daarbij over de besparing van 60% op de projectsubsidies Kunsten. 

Lees meer...

Mijn eerste actuele vraag over stopzetting samenwerking VRT met ontwerpteam nieuw gebouw

 

Het vragenuurtje van het Vlaams parlement op woensdagnamiddag is telkens een bijzonder moment. De volksvertegenwoordigers krijgen dan de kans om de ministers te ondervragen over actuele thema’s. De spreektijd is ook beperkt, we krijgen 2 minuten om de vraag te stellen en de minister krijgt evenveel tijd om te antwoorden. Vorige week stelde ik mijn allereerste actuele vraag aan minister van Media, Benjamin Dalle. Ik ondervroeg de minister over de VRT.

Lees meer...

Werken er wel voldoende vrouwen op de kabinetten?

 

Ik startte mijn carrière als medewerkster op politieke kabinetten, eerst bij Fientje Moerman, later werd Sas van Rouveroij mijn chef, en ten slotte werd ik adjunct-kabinetschef bij Sven Gatz. De afgelopen vijftien jaar moest ik telkens de vaststelling maken dat vrouwen fel ondervertegenwoordigd zijn in de leidinggevende functies. De kabinetten zijn wel fifty-fifty samengesteld, maar de kabinetschefs zijn meestal mannen, de secretariaten worden “bemand” door vrouwen.

Lees meer...

Het werk in de commissie

 

Ook in de commissies is al hard gewerkt en controleerde ik de ministers op hun beleid. In een recente Pano-reportage was misselijkmakend te zien hoe foto's van tientallen Vlaamse jeugdbewegingen, sportverenigingen en scholen het doelwit zijn van pedoseksuelen. De vorige beleidsperiode investeerde minister Sven Gatz in een serieuze aanpak van grensoverschrijdend gedrag en integriteit voor kinderen en jongeren. Ik heb de minister op het hart gedrukt dit beleid verder te zetten, want het is nog steeds broodnodig.

Eerste keer voor de camera bij Linda

 

Op woensdagnamiddag houden we niet alleen ons wekelijkse vragenuurtje, ook de cameraploeg van Villa Politica strijkt dan neer in het Vlaams Parlement. Gewiekste journaliste Linda De Win trekt politici van allerlei kleuren voor haar microfoon en onderwerpt ze aan een kruisverhoor. Het heeft dan ook niet lang geduurd alvorens ik voor de camera van Villa mocht reageren.

Lees meer...

Kom mij bezoeken in het Vlaams Parlement

 

Ik wil u ook van harte uitnodigen in het Vlaams Parlement. Ontdek en beleef het Vlaams Parlement tijdens een rondleiding die ik persoonlijk zal geven op mijn Brusselse werkplek. Dergelijk bezoek is zowel mogelijk tijdens de week of in het weekend.

Lees meer...