Stephanie D'Hose

Nog eens naar Brussel, nog eens bij Linda…

Op woensdag 13 mei kon ik eindelijk nog eens naar mijn Brussels huis. De weken ervoor stemde ik voor de plenaire zittingen steeds van thuis uit. Maar op 12 mei heeft de cultuursector aan de alarmbel getrokken via een open brief aan premier Wilmès.

Daarover moest ik minister Jambon op de rooster leggen in het Vlaams Parlement.

De genomen corona-maatregelen bereiken vele individuele kunstenaars niet en dat is een groot probleem. Ons cultuurleven ligt door corona helemaal plat. Kunstenaars zitten van de ene op de andere dag zonder inkomen. Het gaat om hardwerkende Vlamingen die niet aan de reddingsboeien geraken en dreigen te verzuipen. Ik klaag dit al langer aan en schreef er even terug nog een opiniestuk over in de Knack. Lees het hier.

Na kort even toe te lichten aan Villa Politica waarover dit gaat, heb ik de regering opgeroepen te luisteren naar de noodkreet van de sector. De Minister van Cultuur antwoordde dat hij ondertussen heeft samen gezeten met de federale regering om een gepaste exitstrategie te onderzoeken. Binnenkort beslist men over het Vlaams Noodfonds.

Bekijk het samenvattend filmpje hier.

Terug naar nieuwsbrief