Stephanie D'Hose

Voelt u het ook? Dat we het virus gestaag aan het overwinnen zijn? De exit uit de lockdown heeft zich duidelijk ingezet. We zijn er nog niet, maar het doet deugd. Dat voel en zie ik zelf bijvoorbeeld wanneer ik in mijn mooie stad Gent rondwandel. Op een georganiseerde manier vult onze stad zich opnieuw met blije gezichten. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar nog steeds moedig ik iedereen aan de regels te blijven respecteren in de wetenschap dat we hier zo sneller uit gaan geraken, en een heropflakkering van het virus uitblijft.

Het werk loopt ondertussen nog steeds zijn digitale gangetje. Ik moet eerlijk zeggen dat een passage in mijn Brussels huis vorige week, mij heeft doen beseffen dat ik het zien van mijn collega’s in levende lijve nu echt wel begin te missen. Maar nog even volhouden dus, en gewoon voort doen. Ik geef hier even mee wat er zoal gebeurd is de voorbije weken.

Een permanent Regenboogzebrapad op het Zuid!

 

Gent heeft sinds 15 mei het grootste regenboog-zebrapad van Vlaanderen. Ik ben hier enorm blij mee, aangezien ik me hier reeds lang voor inspan. Waarom? Omdat we daarmee een duidelijk en permanent signaal geven dat Gent een open en tolerante stad is.

Lees meer...

Nog eens naar Brussel, nog eens bij Linda…

 

Op woensdag 13 mei kon ik eindelijk nog eens naar mijn Brussels huis. De weken ervoor stemde ik voor de plenaire zittingen steeds van thuis uit. Maar op 12 mei heeft de cultuursector aan de alarmbel getrokken via een open brief aan premier Wilmès.

Lees meer...

Een nieuwe voorzitter, een nieuw partijbestuur, een nieuwe wind…

 

Zoals u weet lopen deze week de voorzittersverkiezingen en de verkiezing van het partijbestuur. Een moment waarop keuzes gemaakt moeten worden. Wij moeten als liberale partij zelfverzekerd onze eigen koers uitstippelen. Want alleen wij zijn in staat de liberale belofte waar te maken.

Lees meer...

FAQ - corona-maatregelen

 

Met al die verschillende maatregelen op de verschillende beleidsniveaus en de gefaseerde afbouw ervan, is het moeilijk het bos door de bomen te zien. De meest up-to-date versie van FAQ kan je hier terugvinden.