Stephanie D'Hose

Uit ons kot, maar niet te zotÖ

De curves laten ons toe om stil maar zeker uit de coronacrisis te klimmen. We konden al terug naar de winkel, nu kunnen we ook terug naar onze favoriete restaurants en café’s. En vooral werden ook onze sociale bubbels weer wat groter… We mogen dus terug uit ons kot, maar nog niet te zot.

De voorbije weken stond er behoorlijk veel op het programma. De exit-strategie uit de coronacrisis werd ingezet en daarbij pogen we alle mazen van het net goed te dichten. En ondertussen werd ook in alle stilte doorgewerkt aan een wet D’hose! Ik geef hier even mee wat er zoal gebeurd is.

This is pretty huge - de bijzondere wet DíHose

 

Belgen die in het buitenland verblijven konden een jaar geleden nog steeds niet stemmen voor het Vlaams Parlement. En nochtans wel voor de Kamer en het Europees parlement. Hier poog ik al lang wat aan te doen. Ultiem kwam het tot een voorstel van Bijzondere Wet dat ik samen met collega Rik Daems indiende in de Senaat.

Lees meer...

Duidelijkheid voor de evenementensector graag!

 

Zoals ik reeds aangaf laten de curves ons toe om uit de coronacrisis te sluipen. Ook onze economie kan dus herlanceren. Veel sectoren herademen, starten terug op en proberen de geleden economische schade beetje bij beetje in te halen.

Lees meer...

Noodfonds to the rescue

 

Vanuit de politiek proberen we iedereen zo veel mogelijk door deze crisis te loodsen. En zo als eerder gesteld pogen we daarbij zoveel als mogelijk de mazen van het net te dichten. Zo is het Noodfonds er voor de cultuursector. Door hun manier van flexwerken vallen individuele kunstenaars en freelancers vaak uit de boot van de andere steunmaatregelen. De cultuursector is tegelijkertijd één van de hardst getroffen sectoren.

Lees meer...

Corona-steunmaatregelen + FAQ

 

Met al die verschillende maatregelen op de verschillende beleidsniveaus is het moeilijk het bos door de bomen te zien. Gedurende deze crisis heb ik daarom de verschillende maatregelen op federaal en Vlaams niveau nauwgezet opgevolgd en ze in een duidelijk overzicht gegoten. De meest up-to-date versie van de steunmaatregelen en de FAQ kan je hier vinden.