Stephanie D'Hose

Duidelijkheid voor de evenementensector graag!

Zoals ik reeds aangaf laten de curves ons toe om uit de coronacrisis te sluipen. Ook onze economie kan dus herlanceren. Veel sectoren herademen, starten terug op en proberen de geleden economische schade beetje bij beetje in te halen.

Voor de evenementensector bestaat er echter nog geen duidelijkheid over de exit-strategie. Zij werden als allereerste getroffen begin maart. Vandaag, 3 maanden verder, weet de sector nog steeds niet wanneer hun activiteiten kunnen hervatten. Het gaat nochtans om 80.000 jobs. Zij smeken om perspectief, om hun activiteiten gecontroleerd en veilig te kunnen heropstarten.

Daarom trok in het Vlaams Parlement aan de alarmbel. Ik maakte aan de regering duidelijk dat de evenementensector niet enkel de grote muziekfestivals zoals Tomorrowland omvat. Die zullen we spijtig genoeg moeten missen deze zomer, dat is duidelijk. Maar waar nog veel onnodige onduidelijkheid over is, zijn alle kleinere evenementen. Voor hen vroeg ik daarom naar meer duidelijke richtlijnen en een heldere datum voor controleerbare B2B events zoals beurzen, congressen of corporate events in het najaar. De minister van Economie, Hilde Crevits,  gaf mij gelijk. De sector heeft zo snel als mogelijk perspectief nodig, zodat zij aan de slag kunnen met hun klanten. De boodschap werd overgebracht aan de regering, ze weten wat te doen. Bekijk het samenvattend filmpje hier.

Terug naar nieuwsbrief