Stephanie D'Hose

Quo vadis, VRT?

In de vroege ochtend van 19 juni 2020 werd ik geïnterviewd door Michaël  Van Droogenbroeck in De Ochtend. We hadden het er over de VRT en de nieuwe stuurman die er aangeduid zou worden. De nieuwe CEO staat meteen voor een aantal belangrijke uitdagingen, waaronder het onderhandelen over een nieuwe beheersovereenkomst.

Ik gaf mee dat de nieuwe CEO de kapitein moet zijn van het schip, die er is voor zijn personeel, die vlot samenwerkt met zowel politiek als met zijn directiecollege. Op het moment van het interview waren er 3 kandidaten met een uitstekende track record, al vind ik het jammer dat er geen vrouwelijke kandidaten bij waren. U kan het fragment hier herbeluisteren. Na het interview bij Radio 1 werd bekendgemaakt dat Frederik Delaplace als nieuwe CEO van de VRT werd aangeduid. Volgens mij een goede zaak gezien hij beschikt over veel management- en media-ervaring.

Even later werd mijn resolutie over de VRT goedgekeurd. De VRT heeft een enorm belangrijke rol in het Vlaamse, democratische weefsel. De zender informeert, experimenteert en inspireert de Vlaamse burger en verdient daarvoor lof. De opdracht van de VRT wordt vastgelegd in een beheersovereenkomst met de Vlaamse Regering, en momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe overeenkomst voor de periode 2021-2025.

Via de goedgekeurde resolutie van de meerderheidspartijen willen we langs het Vlaams Parlement hierin belangrijke accenten leggen. Zo vragen we werk te maken van een sterke, innovatieve en inclusieve openbare omroep.

Lees de hele resolutie hier.

Terug naar nieuwsbrief