Stephanie D'Hose

Aan de slag voor een beter land

Ik ben niet van plan aan te modderen in de Senaat maar ga mij vanaf dag één keihard inzetten. De gezondheidscrisis van de voorbije maanden toonde aan dat België nog niet optimaal werkt.

Vaak duurt het te lang voor er een beslissing wordt genomen, en de compromissen van de verschillende overheden raken sommige mensen harder dan andere. Kijk maar naar de noodlijdende cultuursector of de piek in mentale gezondheidsproblemen bij jongeren.

Daarom gaan we een goed debat voeren in de Senaat over de werking van ons land, met alle politieke partijen uit alle regio’s. Procedures en structuren die de samenwerking tussen mensen tegenhouden helpen de Belgen niet verder. Het is aan ons om na te denken hoe het beter kan.

Ook de Senaat zelf moet grondig tegen het licht gehouden worden. Kan de instelling beter ingezet worden? Halen we er vandaag de beste resultaten uit? Ik neem plaats aan het hoofd van een instelling met een indrukwekkend verleden, maar beloof de blik op de toekomst te houden.

Bekijk voor meer uitleg het uitgebreid gesprek dat ik heb gehad met Jan De Meulemeester: Het Gesprek - Stephanie D'Hose, senaatsvoorzitter en Vlaams Parlementslid

 

Terug naar nieuwsbrief