Stephanie D'Hose

Tijd voor rock&roll in de Senaat!

Kent u de jongste voorzitter van de Senaat al? Vandaag werd ik verkozen in deze functie en ik heb die met veel goesting aanvaard.

Op mijn 39ste word ik zo de 39ste Senaatsvoorzitter en de vijfde vrouw die deze titel draagt. Het is een grote eer, maar vooral een kans om een nieuwe wind door deze instelling te laten waaien. Meer jeugd, meer vrouw en meer dynamisme. Als politieke vernieuwing kan dat tellen.

D’Hose doet, in Gent en het Vlaams Parlement, en nu ook in de Senaat. Benieuwd wat de Senaat is en wat ik er van plan ben? Ik schreef het voor jullie neer in deze nieuwsbrief!

Wat doen we in de Senaat?

 

De Senaat is sinds 1831 een van de twee hoogste parlementen van België. De andere is de meer bekende Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Lees meer...

Aan de slag voor een beter land

 

Ik ben niet van plan aan te modderen in de Senaat maar ga mij vanaf dag één keihard inzetten. De gezondheidscrisis van de voorbije maanden toonde aan dat België nog niet optimaal werkt.

Lees meer...

Gent blijft in mijn hart

 

Op mijn 39ste werd ik de 39ste voorzitter van de Senaat. Bovendien ben ik nog maar de tweede Vlaamse vrouw op die positie. Zo krijgt Gent dan toch nog een gezicht op een belangrijke positie in Brussel.

Lees meer...