Stephanie D'Hose

Hoe gaat het nog met jullie?

Wat hebben we een bewogen maand achter de rug. Voor de tweede keer dit jaar moeten we met z’n allen door een diep dal. De gezondheidscrisis legt opnieuw beslag op alles wat we graag doen.

Zelf was ik ook even ‘out’ afgelopen maand. Een vieze infectie in mijn bloed dwong me het rustig aan te doen. Jullie weten ongetwijfeld hoe zwaar me dat valt. Gelukkig ben ik door de goede zorgen van mijn ouders, vrienden en mijn schat van een man weer op de been en klaar om te knallen!

Mijn eerste weken in de Senaat waren een rollercoaster. We gingen in lockdown, maar het werk stopt niet. We organiseerden onze eerste digitale stemmingen, mijn resolutie over een anoniem meldpunt voor homofoob geweld werd besproken en ik ontmoette ambassadeurs via Zoom. Niet hoe ik het me had voorgesteld bij het begin, maar interessant was het zeker!

We gaan allemaal nog enkele zware weken tegemoet. Maar we zullen doorzetten en de maatregelen volgen. Enkel zo kunnen we elkaar beschermen en samen kerstmis vieren. Is het niet dit jaar, dan vieren we volgend jaar dubbel!

Parlementaire gesprekken voor anoniem meldpunt homofoob geweld opgestart

 

In de Senaat diende ik een resolutie in over een anoniem meldpunt voor homofoob geweld. Dat werd onlangs voor het eerst besproken. De drempel om officieel klacht neer te leggen na een aanval ligt vaak te hoog, waardoor heel wat gevallen onder de radar blijven.

Lees meer...

Gentse Opera krijgt 67,3 miljoen voor grondige opknapbeurt

 

Goed nieuws voor Gent! Ik heb hard gevochten tijdens de regeringsonderhandelingen om budget vrij te maken voor een grondige opknapbeurt van onze Opera, en de Vlaamse regering maakt daar nu werk van. Het indrukwekkende gebouw uit 1840 is al jaren toe aan renovatie.

Lees meer...

Koningsdag zonder elkaar, maar vol van hoop

 

Vorig weekend vierden we Koningsdag, voor het eerst in decennia zonder fysieke bijeenkomst. Toch wil ik een (digitale) boodschap meegeven: we moeten doorzetten. Er komt een dag waarop alles weer normaal wordt.

Lees meer...

Vlaams beschermingsmechanisme

 

Omdat Vlaamse ondernemingen opnieuw worden geconfronteerd met een omzetdaling als gevolg van de verstrengde coronamaatregelen, heeft de Vlaamse Regering beslist om een nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme in het leven te roepen.

Lees meer...

Gentse tramnet wordt vernieuwd, lijn 4 wordt hersteld en uitgebreid

 

Wie soms onze Gentse trams gebruikt heeft iets te vieren. Na bijna twintig jaar getreuzel wordt er eindelijk geld vrijgemaakt om de sporen onder handen te nemen. Tramlijn 4 richting Moscou wordt aangepakt. De sporen in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg waren zo versleten dat er al drie jaar lang geen tram mocht rijden. Bovendien wordt de lijn uitgebreid tot aan Dampoort – vandaag stopt de tram nog aan de stelplaats in Gentbrugge en er zijn geen vervangbussen.

Lees meer...

Ik heb Kamala Harris al een uitnodiging gestuurd om te komen

 

Ik had een fijne babbel met de Krant van West-Vlaanderen, over mijn roots, mijn passies en mijn plannen voor de toekomst. Lees het interview via deze link​. 

FAQ corona

 

Blijf je met vragen zitten over corona? Hoeveel mensen mag je zien, welke winkels zijn nog open? Lees hier nog eens de meest recente veelgestelde vragen (FAQ) over de maatregelen.