Stephanie D'Hose

Wat was het een raar jaar. Normaal zouden we rond deze tijd terugblikken op de voorbije maanden, maar laten we dat dit jaar niet doen. Laten we liever vooruitkijken. In 2021 wens ik jullie vrienden, familie en knuffels. Ik wens jullie theater, festivals en pintjes op de Gentse feesten. Ik wens jullie een nieuwe kans om de jaren ’20 goed in te zetten. Want er is nog zoveel dat we willen doen. We hebben nog zoveel plannen.

In 2021 wens ik jullie elkaar. We zagen elkaar enkel in pixels op een scherm, via mails en sms’en. Volgend jaar wil ik jullie terug kunnen vastpakken, naar jullie verhalen luisteren en horen wat ik voor jullie kan doen. En uiteraard, een goed feestje bouwen!

Laat 2021 het jaar worden waarin we 2020 vergeten!

Opnieuw bespaard op budget Senaat

 

Voor het achtste jaar op rij daalt de kost van de Senaat. In 2013 kostte de instelling nog 80 miljoen euro, in 2021 zullen we onder de drempel van 40 miljoen euro zakken. Ik wil de Senaat efficiënter en goedkoper te maken, en met deze kleine besparing hebben we een eerste stap gezet in die richting.

Lees meer...

Creatieve cultuurrelance

 

2021 wordt een cruciaal jaar voor de cultuursector. In de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement gaf ik de suggestie om, naar Italiaans voorbeeld, cultuurcheques te geven aan de jeugd.

Lees meer...

Live met Nicky Evrard!

 

Deze zondag doe ik een babbel met powerwoman Nicky Evrard, de doelvrouw van KAA Gent Ladies en de Belgian Red Flames. Kijk mee en stel zelf je vragen, 20 december om 17u via Instagram Live!

Personen met een beperking verliezen hun parkeerplaats

 

Het kan niet door de beugel dat werfwagens gebruik maken van parkeerplaatsen voor mindervaliden. Ik kaartte deze ernstige problematiek aan in het vragenuurtje van de gemeenteraad bij schepen van mobiliteit Filip Watteeuw, en deed direct een voorstel.

Lees meer...

Tussenkomst Gentse begroting

 

2020 is wellicht het vreemdste jaar in onze naoorlogse geschiedenis. Afgelopen jaar was voor velen een harde dobber.  Een ongeziene storm vergt bijzondere stuurmanskunsten. Het water is woelig geweest maar we sturen onze stad vanuit een duidelijke visie richting betere tijden.

Lees meer...

Tussenkomst Vlaamse begroting

 

Het heeft lang geduurd, maar de Vlaamse regering beseft eindelijk hoe belangrijk projectsubsidies zijn voor de cultuursector. Om innovatie te stimuleren en nieuwe Vlaamse Meesters een kans te geven, moet jong talent een kans krijgen.

Lees meer...

Vrouw met feeling

 

Ik sta in het feestnummer van Feeling! Elke maand kiest de redactie van Feeling magazine één vrouw uit die belichaamt waar Feeling voor staat.  Voor het gloednieuwe feestnummer was de eer aan mij. Enkel beschikbaar als magazine, rep je naar je krantenwinkel!