Stephanie D'Hose

De vrijheid lonkt!

Na de duisternis breekt langzaamaan de zon weer door de wolken. Op oudejaarsavond wensten we elkaar een goede gezondheid, en de farmabedrijven hebben geluisterd. De vaccins komen eraan.

Nu de uitrol van deze vaccins op gang komt kunnen we voorzichtig weer gaan dromen. Van Gentse Feesten, van terrasjes en van vrienden. We zijn afhankelijk van de snelheid waarmee producenten kunnen leveren, maar het lijkt erop dat we deze zomer onze vrijheid herwinnen. Zoals de duizenden studenten, die nu aan het blokken zijn, weten: de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar de voldoening op het einde is des te groter. Nog even opletten dus, de maatregelen volgen om een derde golf af te wenden, en als het aan ons is massaal naar een vaccinatiecentrum om die prik te krijgen!

Benieuwd wanneer jij aan de beurt bent? Verder in deze nieuwsbrief geef ik de vaccinatiestrategie nog even mee.

Voor het eerst op audiëntie bij de Koning

 

"Het koninklijk paleis ontving vandaag officieel bezoek uit Gent. Stephanie D’Hose, sinds een paar maanden voorzitter van de senaat, werd gevraagd voor een eerste kennismaking met de koning."

Lees meer...

In maart duidelijkheid over zomerfestivals?

 

“Er is met de sector afgesproken dat er uiterlijk midden maart beslist wordt over de organisatie van de zomerfestivals.” Dat antwoordde minister Jambon afgelopen donderdag op mijn vraag tijdens de commissie cultuur.

Lees meer...

Staatsbezoek Kosovaarse president

 

Tot nog toe hield ik al mijn ontmoetingen met buitenlandse vertegenwoordigers digitaal, maar voor de waarnemende president van Kosovo maakte ik voor één keer een uitzondering. De 38-jarige Vjosa Osmani staat nog maar net aan het hoofd van haar land. Deze sterke vrouw ging direct aan de slag: ze kwam kennismaken met de Belgische parlementen en sprak met ons over de toekomstige relaties tussen onze landen.

Luchtbrug “Tondo” geopend

 

De “Tondo” werd officieel ingehuldigd en ik kon er al eens doorheen lopen. Tussen het Huis van Parlementsleden en het Forumgebouw, twee gebouwen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, werd dit sterk staaltje architectuur gebouwd. Het cirkelvormig kunstwerk doet dienst als luchtbrug en maakt het makkelijker om je te verplaatsen binnen de gebouwen van onze parlementen.

Operatie vrijheid: wanneer krijg jij je vaccin?

 

Wanneer jij om je spuitje mag is afhankelijk van heel wat factoren, maar de tijdlijn krijgt hoe langer hoe meer vorm. Hier kan je de vaccinstrategie zien die ons onze vrijheid zal teruggeven.

 

Lees meer...