Stephanie D'Hose

We zouden het soms vergeten…

…maar politiek is veel meer dan theater en steekspelletjes. De voorbije weken gebeurde er heel wat in Gent en Brussel. De strijd tegen het virus gaat dankzij de inspanningen van ons allemaal de goede kant op, de economische relance blijft voor debat zorgen en in de culturele sector begint hoop te gloren over betere tijden.

In deze nieuwsbrief geef ik een kleine bloemlezing van de belangrijkste gebeurtenissen de voorbije weken – en toon ik je mijn dansmoves!

De Belgische Senaat: toegangspoort tot de wereld

 

De tel is bijna niet meer bij te houden, hoeveel internationale gasten ik al mocht ontvangen in de Senaat. Zo goed als allemaal via Zoom, vinden ambassadeurs, parlementsvoorzitters en beleidsmakers van over de hele wereld hun weg naar onze Eerste Kamer. Het onderhouden van de goede banden tussen België en het buitenland is één van mijn belangrijkste taken.

Lees meer...

Jambon en Weyts spreken elkaar tegen over het noodfonds Cultuur

 

In de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement vroeg ik aan minister-president Jambon of de 87,3 miljoen euro van het Cultuurfonds wel naar cultuur zullen gaan. Via het noodfonds verdeelde de Vlaamse Regering middelen over de verschillende steden en gemeenten. Zij konden dit bedrag inzetten ter ondersteuning van hun jeugd-, cultuur- en sportverenigingen.

Lees meer...

Campings en vakantieparken heropenen

 

Hotels en B&B’s geopend, maar campings en vakantieparken niet? Dat houdt geen steek, en daarom vroeg ik aan Vlaams minister van Toerisme Demir om deze rare kronkel recht te trekken.
Met succes, want het Overlegcomité besliste dat deze twee vakantieoorden de deuren mogen openen – uiteraard onder strenge gezondheidsvoorwaarden.

Paarden verdwijnen van de kermis, maar wat met de pony’s?

 

In het Vlaams Parlement had ik het eens niet over cultuur, maar over beestjes. Normaal gezien volgt mijn collega Gwenny De Vroe dit op. Omdat ook ik mij al lang inzet voor het dierenwelzijn nam ik het vandaag even van haar over. Zo steunde ik in de plenaire vergadering het verbod op het gebruik van paarden en pony's op kermissen.

Lees meer...

Mijn favoriete plek op aarde: een bibliotheek!

 

Samen met Eliane Tillieux, de voorzitster van de Kamer, bracht ik een bezoekje aan onze bibliotheek, want die is een mooi voorbeeld van de diensten die we delen. Tijdens mijn ambtstermijn wil ik nog meer personeel fusioneren met de Kamer - zo zullen we nog efficiënter samenwerken.

Oplossing voor werkloos verkeerssysteem van 300.000 euro: 'Zo snel mogelijk invoeren'

 

Binnenkort nooit meer in de file met tram 1? Ik vroeg Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters naar een oplossing voor tramlijn 1 en kreeg goed nieuws!

Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad hier.

Week van de Belgische muziek

 

Het is de Week van de Belgische muziek! En dit jaar hebben we des te meer reden om onze Belgische artiesten in de schijnwerpers te zetten. We konden ze niet live aan het werk zien, maar vergeten hen niet: klik hier en luister naar mijn Spotify-playlist vol muziek van eigen bodem! En bereid je alvast voor om samen te dansen en mee te zingen met deze Belgische toptalenten. ;-)

Nieuwjaarsreceptie Jong VLD

 

De jonge liberalen waren gedwongen hun nieuwjaarsreceptie voor het eerst digitaal te houden. Zonder Eline De Munck, maar ik sprak als erelid wel een korte boodschap in.

Lees meer...