Stephanie D'Hose

Wat een weekend! Eindelijk kon de horeca weer openen! De uitbaters en zelfstandigen zijn vol enthousiasme en creativiteit aan de slag gegaan om ons in volle veiligheid te ontvangen, en zijn daar grandioos in geslaagd. Gent leefde op onder gezellig geroezemoes en gelukkige tafelgasten. Overal waren stralende gezichten en volle glazen te zien. We hebben lang op dit blije weerzien moeten wachten, reden te meer dus om een grote inhaalbeweging te maken en onze horeca dubbel en dik te steunen.

Dit weekend kregen we een voorproefje van de vrijheid, nu de greep van de pandemie verslapt en de vaccins de besmettingscijfers krachtdadig naar beneden drukken. De voorbije weken hoorden we vaak dat het einde nu echt wel in zicht is. Laat mij daaraan toevoegen: het begin is in zicht. Een nieuw begin, een nieuwe zomer, en een nieuwe tijd waar dit virus een vervelende herinnering wordt. Als dat geen reden is om ook de komende weken het glas te blijven heffen.

Santé, smakelijk, geniet ervan!

OUT of the Blue: samen voor beter SOGIE-beleid

 

Het is bijna IDAHOT, de dag tegen homofobie en transfobie. Het is een strijd die we nog elke dag moeten voeren, en bij Open Vld doen we dat ook. Ik ben voorzitter van OUT of the Blue, ons Open Vld-netwerk dat zich inzet voor de regenbooggemeenschap. We organiseerden een inspirerende webinar rond lokaal SOGIE-beleid. Kon je er niet bijzijn? Bekijk hier de presentaties over lokaal SOGIE-beleid en regenbooghuizen.

Bezoekersaantallen musea meer dan gehalveerd in 2020

 

De pandemie maakt overal slachtoffers, zelfs in ons erfgoed. Op het Gentse MSK na, dat door de grote interesse in het Van Eyckjaar meer bezoekers mocht verwelkomen dan het jaar voordien, kelderden de bezoekerscijfers van de Vlaamse musea. De Vlaamse regering ondersteunt de versnelde digitalisering van de collecties en houdt rekening met de impact van de crisis bij het verdelen van de werkingssubsidies.

Lees meer...

Podcast: de drie boeken

 

De drie boeken, een podcast van Wim Oosterlinck, is al lang mijn favoriete podcast. En… ik mocht er zelf aan deelnemen! In deze aflevering vertel ik over mijn liefde voor boeken, over lelijke boeken én waarom ik een open einde echt haat. Via deze link kan je de podcast beluisteren, of je kan hem vinden in je favoriete podcastapp.

Internationaal zoomen

 

Ook onze internationale vrienden waren weer op de afspraak. Ik had een digitaal gesprek met de Britse ambassadeur, en bij de Interparlementaire Unie vertegenwoordigde ik België op een top met alle vrouwelijke parlementsvoorzitters van over de hele wereld. Het is cruciaal om samen uit het dal te kruipen, en samen de toekomst van onze wereld vorm te geven. We kunnen veel van elkaar leren, en deze ontmoetingen zorgen daarvoor!